IV BIENNAL INTERNACIONAL D’ESCULTURA – NOTA DE PREMSA

 NOTA DE PREMSA 

IV BIENNAL INTERNACIONAL D’ESCULTURA 

VALLDOREIX DELS SOMNIS 2024 

Valldoreix acollirà a la tardor la seva IV Biennal Internacional d’Escultura Valldoreix dels Somnis 2024. 

La mostra Valldoreix dels Somnis, que tindrà lloc entre els propers mesos d’octubre i desembre es realitzarà al Parc de Sant Cebrià com a les anteriors edicions, i comptarà amb un artista institucional o internacional convidat. 

Valldoreix , 19 d’abril 2024. - Les bases de participació dels artistes ja són publicades a la web d’Amicart i l’entrega de projectes serà fins al 16 de juny. Un jurat especialitzat seleccionarà entre els projectes presentats quinze peces que seran exposades al parc i que optaran als premis. Aquesta IV Biennal es farà, com en anteriors edicions, amb el suport i col·laboració de l’EMD Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat. 

Els tres premis d’aquesta edició, que s’anunciaran a la inauguració de la mostra, són encara més importants que a les tres edicions anteriors, gràcies a la col·laboració de les diferents entitats que donen suport a la mostra: dos premis de 10.000 euros cadascun; i el tercer, a l’artista “emergent” (menys de 35 anys), de 5.000 euros. 

Cal recordar que Valldoreix dels Somnis és un projecte desenvolupat per Amicart Valldoreix, associació sense afany de lucre que, entre altres projectes artístics, pretén continuar omplint d’art escultòric alguns dels paratges d’aquesta població del Vallès, envoltada de boscos i jardins, convertint-la durant algun temps en un espai on també la contemplació i la reflexió artística tinguin acolliment. 

De les anteriors edicions, que van comptar amb la participació de molts artistes, molt d’èxit de critica i públic, Valldoreix ja gaudeix d’un recorregut escultòric de quasi 18 obres, entre guanyadores i donades, que són actualment exhibides en diferents llocs de la vila. Una de les obres premiades d’aquesta edició també passarà a ser patrimoni de Sant Cugat del Vallés. 

La inauguració d’aquesta quarta biennal es realitzarà el dia dissabte 26 d’octubre i tindrà una durada de dos mesos fins al divendres 27 de desembre, dia de la clausura i entrega de premis. 

Un esdeveniment que podrà contemplar tota la població i visitants.